5 PAȘI DE LA INFERTILITATE LA CONCEPȚIE

RESTABILIREA FUNCȚIEI REPRODUCTIVE


Unele cupluri au grijă de contracepție toată viața, iar altele nu pot concepe un copil fără a se proteja. Noțiuni de bază gravidă nu este la fel de ușor cum ar putea crede un om obișnuit. Desigur, există un număr mare de exemple atunci când sarcina are loc într-un cuplu, nu se așteaptă deloc. Dar există și alte cazuri în care cuplul încearcă mult timp să devină părinți și nu funcționează. Care ar putea fi problema și cum să o rezolvați, vă voi ajuta la Centrul Medical „HELP”.

L-am întrebat pe medicul obstetrician-ginecolog despre problemele care privesc multe femei din țara noastră.

Ghenadie Petrovici, este actualmente problema infertilității în Moldova?

– Din păcate, în ciuda dezvoltării medicinei și a apariției noilor tehnologii, problema infertilității rămâne la fel de răspândită ca acum 10 și 20 de ani, însă procentul de cupluri pe care le putem ajuta a crescut.

Ce factori conduc la infertilitate?

– Cel mai adesea, cauza principală a infertilității sunt infecțiile și procesele inflamatorii în organele sistemului reproducător, în al doilea rând există eșecuri hormonale, care sunt adesea provocate de aceleași procese inflamatorii. De exemplu, chiar și o mică răceală poate duce la îngustarea tuburilor uterine și, ca rezultat al incapacității de a concepe un copil sau o sarcină ectopică. Cele mai rare sunt anomaliile congenitale ale structurii organelor și bolile ereditare.

Ce metode se aplică pentru acest lucru la Centrul Medical „HELP” ?

– Centrul nostru se ocupă de metodele de tratare a infertilității, care nu sunt asociate cu fertilizarea artificială, care, în primul rând, nu pot permite totul datorită costului ridicat al procedurii și, în al doilea rând, nu duce întotdeauna la rezultat.
Mulți cred că infertilitatea este asociată în primul rând cu problemele femeilor, dar statisticile arată că problemele de reproducere apar la fel de frecvent la ambele sexe. Cel mai adesea, infertilitatea este provocată de mici anomalii la bărbați, care, în mod colectiv, se transformă în probleme de familie. La Centrul Medical ” HELP »
ajutați nu numai femeile, ci și bărbații. Cu o examinare și tratament adecvat, sarcina va avea loc în termen de trei, maxim șase luni.

Cum are loc examinarea și tratarea problemelor legate de planificarea sarcinii?

PRIMUL PAS. Aceasta este o conversație, familiarizarea cu cuplul, identificarea problemelor de sănătate anterioare. După aceea, cuplul trece examenul și ultrasunetele. Examinarea cu ultrasunete la centrul nostru este efectuată de un dispozitiv de clasă de experți, acest aparat are capacități speciale în domeniul ginecologiei, urologiei, planificării și urmăririi sarcinii. La detectarea problemelor, testele corespunzătoare sunt predate. Prima vizită se termină aici.

AL DOILEA PAS. La câteva zile după efectuarea testelor, pacientul se întoarce la noi și se evaluează rezultatele și numirea tratamentului. Tratamentul durează de la două săptămâni la o lună.

PASUL TREI. Cel mult o lună mai târziu, evaluăm rezultatele tratamentului pacientului sau pacientului nostru, facem din nou un examen. Dacă este necesar, în cazul identificării unor noi probleme, se prescrie un tratament suplimentar care vizează deja pregătirea pentru sarcina viitoare. Aceasta poate fi o destinație de curs de vitamina, proceduri pentru a restabili flora vaginală și fondul hormonal.

AL PATRULEA PAS. Al patrulea pas este o excursie finală la medic, în care există o evaluare a pregătirii cuplului pentru fertilizare.

PASUL CINCI.  Planificarea directă a sarcinii. Dacă este necesar, este stimulată ovulația, falikulometria și unelealte proceduri.

Ne despărțim de un cuplu de familie nu atunci când sarcina este confirmată, ci când un cuplu fericit își ține copilul în brațe.