Examinarea ginecologică

Examinarea ginecologică a femeilor
Fiecare femeie în scopuri preventive ar trebui să efectueze o examinare regulată la ginecolog de 1-2 ori pe an. Primul examen ginecologic este recomandat fetelor la vârsta de 14-16 ani, de preferință chiar înainte de începerea vieții sexuale. Dar, la această vârstă, ei pot auzi adesea: „nu merg, mă tem de o examinare ginecologică”. Pentru o fată să fie clar că inspecție гинекологическим oglindă se efectuează numai după începerea vieții sexuale, precum și inspecția externă, rectale studiu și o ECOGRAFIE a organelor genitale feminine ajuta pentru a controla procesul de pubertate și de timp pentru a identifica încălcări în ea sau boli congenitale ale organelor genitale feminine.

Cum se efectuează un examen ginecologic?
Pentru femeile care trăiesc deja o viață sexuală, o altă întrebare despre examenul ginecologic este importantă:doare? De obicei, durerea în examinarea ginecologică poate fi asociată cu teama unei femei înainte de examinare, motiv pentru care există un spasm și durere în vagin atunci când se administrează un corp străin, care este o oglindă ginecologică. Dar dacă o femeie este bine pregătită psihologic, iar un medic care efectuează un examen ginecologic de sex feminin este suficient de calificat, atunci nu va exista durere la examinare.

Cum să vă pregătiți pentru un examen ginecologic?
Examinarea ginecologică nu se efectuează în timpul menstruației, înainte de examinare, este necesar să se spele organele genitale cu apă caldă curată. În ajunul examinării, nu este recomandat să faceți sex. Cu o zi înainte de examinare, tampoanele vaginale, spray-urile și lumânările nu sunt utilizate. Acum, în farmacii puteți găsi seturi ginecologice, care conțin o vaginale oglinda, щеточку pentru recoltarea frotiului, ginecologic spatulă, aplicator de bumbac, mănuși sterile, бахилы și scutec pe care o femeie o pune sub pelvis în timpul examinării. Imediat înainte de examinare, femeia golește vezica urinară.

Cum merge examenul ginecologic?

Medicul examinează o femeie pe un scaun ginecologic, femeia îndepărtează toate hainele sub centură. Examenul ginecologic include extern și intern. La examinarea externă, medicul examinează și palpează glandele mamare, evaluează starea vulvei, prezența secrețiilor din tractul genital, erupțiile pe organele genitale.

Examinarea ginecologică internă se efectuează cu ajutorul unei oglinzi ginecologice, în care medicul evaluează starea colului uterin. În acest caz, este necesar să se ia un frotiu pentru studiul citologic, pentru aceasta se iau răzuirea celulelor epiteliale ale colului uterin. După luarea frotiului citologic, sunt posibile mici sângerări după examinarea ginecologică în timpul zilei. După extragerea oglinzii, medicul efectuează un examen intern în mănuși, palpând uterul și apendicele prin vagin.

În plus față de frotiul citologic, în timpul examinării ginecologice, o femeie ia un frotiu vaginal asupra florei. Se efectuează numărarea numărului de celule albe din sânge, prezența microflorei normale și patologice în vagin. Dacă este necesar, după examinare, se efectuează o examinare cu ultrasunete a organelor pelvine, colposcopie, mamografie, determinarea nivelului hormonilor sexuali feminini în sângele femeii.

Examinarea ginecologică a femeilor în timpul sarcinii
Particularitățile examinării ginecologice la femeile gravide vor fi identificarea obligatorie a tonului uterului sau a secrețiilor sângeroase la amenințarea cu avortul spontan. Examinarea ginecologică la femeile gravide se efectuează la prima înregistrare, la 30 de săptămâni de sarcină și în ajunul nașterii. În plus, examinările ginecologice ale femeilor însărcinate se efectuează numai pe indicații din cauza riscului de avort spontan sau a complicațiilor infecțioase.