Arhivă categorie Noutati

RESTABILIREA FUNCȚIEI REPRODUCTIVE


Unele cupluri au grijă de contracepție toată viața, iar altele nu pot concepe un copil fără a se proteja. Noțiuni de bază gravidă nu este la fel de ușor cum ar putea crede un om obișnuit. Desigur, există un număr mare de exemple atunci când sarcina are loc într-un cuplu, nu se așteaptă deloc. Dar există și alte cazuri în care cuplul încearcă mult timp să devină părinți și nu funcționează. Care ar putea fi problema și cum să o rezolvați, vă voi ajuta la Centrul Medical „HELP”.

L-am întrebat pe medicul obstetrician-ginecolog despre problemele care privesc multe femei din țara noastră.

Ghenadie Petrovici, este actualmente problema infertilității în Moldova?

– Din păcate, în ciuda dezvoltării medicinei și a apariției noilor tehnologii, problema infertilității rămâne la fel de răspândită ca acum 10 și 20 de ani, însă procentul de cupluri pe care le putem ajuta a crescut.

Ce factori conduc la infertilitate?

– Cel mai adesea, cauza principală a infertilității sunt infecțiile și procesele inflamatorii în organele sistemului reproducător, în al doilea rând există eșecuri hormonale, care sunt adesea provocate de aceleași procese inflamatorii. De exemplu, chiar și o mică răceală poate duce la îngustarea tuburilor uterine și, ca rezultat al incapacității de a concepe un copil sau o sarcină ectopică. Cele mai rare sunt anomaliile congenitale ale structurii organelor și bolile ereditare.

Ce metode se aplică pentru acest lucru la Centrul Medical „HELP” ?

– Centrul nostru se ocupă de metodele de tratare a infertilității, care nu sunt asociate cu fertilizarea artificială, care, în primul rând, nu pot permite totul datorită costului ridicat al procedurii și, în al doilea rând, nu duce întotdeauna la rezultat.
Mulți cred că infertilitatea este asociată în primul rând cu problemele femeilor, dar statisticile arată că problemele de reproducere apar la fel de frecvent la ambele sexe. Cel mai adesea, infertilitatea este provocată de mici anomalii la bărbați, care, în mod colectiv, se transformă în probleme de familie. La Centrul Medical ” HELP »
ajutați nu numai femeile, ci și bărbații. Cu o examinare și tratament adecvat, sarcina va avea loc în termen de trei, maxim șase luni.

Cum are loc examinarea și tratarea problemelor legate de planificarea sarcinii?

PRIMUL PAS. Aceasta este o conversație, familiarizarea cu cuplul, identificarea problemelor de sănătate anterioare. După aceea, cuplul trece examenul și ultrasunetele. Examinarea cu ultrasunete la centrul nostru este efectuată de un dispozitiv de clasă de experți, acest aparat are capacități speciale în domeniul ginecologiei, urologiei, planificării și urmăririi sarcinii. La detectarea problemelor, testele corespunzătoare sunt predate. Prima vizită se termină aici.

AL DOILEA PAS. La câteva zile după efectuarea testelor, pacientul se întoarce la noi și se evaluează rezultatele și numirea tratamentului. Tratamentul durează de la două săptămâni la o lună.

PASUL TREI. Cel mult o lună mai târziu, evaluăm rezultatele tratamentului pacientului sau pacientului nostru, facem din nou un examen. Dacă este necesar, în cazul identificării unor noi probleme, se prescrie un tratament suplimentar care vizează deja pregătirea pentru sarcina viitoare. Aceasta poate fi o destinație de curs de vitamina, proceduri pentru a restabili flora vaginală și fondul hormonal.

AL PATRULEA PAS. Al patrulea pas este o excursie finală la medic, în care există o evaluare a pregătirii cuplului pentru fertilizare.

PASUL CINCI.  Planificarea directă a sarcinii. Dacă este necesar, este stimulată ovulația, falikulometria și unelealte proceduri.

Ne despărțim de un cuplu de familie nu atunci când sarcina este confirmată, ci când un cuplu fericit își ține copilul în brațe.

Analiza imunoenzimatica

Analiza imunoenzimelor (abreviat Elisa, eng. enzyme-linked immunosorbent assay, ELISA) — laborator metodă imunologică calitativă sau cantitativă a determina diferite moleculare a compușilor, macromolecule, viruși etc., care se bazează pe o reacție specifică antigen-anticorp. Identificarea complexului format se efectuează cu ajutorul enzimei ca etichetă pentru înregistrarea semnalului. Fundamentele teoretice ale IFA se bazează pe imunochimia modernă și pe enzimologia chimică, cunoașterea legităților fizico-chimice ale reacției antigenului-anticorp, precum și pe principiile de bază ale chimiei analitice.

ELISA este una dintre cele mai active domenii în curs de dezvoltare ale enzimologiei chimice. Acest lucru se datorează faptului că specificitatea unică a reacției imunochimice în IPA (adică anticorpii se leagă exclusiv de anumiți antigeni și cu oricare alții) este combinată cu sensibilitatea ridicată a detectării etichetei enzimatice (până la 10-21 mol în eșantion). Mare stabilitate a reactivilor, ușurința de metode de înregistrare, posibilitatea de a crea în cascadă a sistemelor de amplificare diferite semnale chimice, referitor la preț redus și multe alte avantaje metoda ELISA au contribuit o gamă largă de implementare în diverse domenii medicina, agricultura, микробиологическую și industria alimentară, protecția mediului, precum și în cercetare.

Ecografie

Ecografia este o metodă de imagistică bazată pe utilizarea undelor sonore de înaltă frecvență pentru a produce imagini transversale ale corpului. Aparatul cu ultrasunete constă din următoarele componente: monitor, tastatură, procesor, dispozitiv de stocare și senzor, sau convertor.

Senzorul are două funcții: emite unde sonore (ecouri) la o anumită frecvență și captează sunetele reflectate care se întorc la frecvențe dependente de țesuturi prin care trec undele. Un val de sunet care se întoarce la senzor este convertit digital și apare pe ecran ca ecouri sau puncte. Imaginile apar în timp real și pot fi obținute în orice plan de imagine.

Ecografia poate fi obișnuită, în timp real, sau Doppler. Ecografia Doppler este efectuată pentru a studia vasele de sânge pe baza utilizării efectului Doppler. Ecografia este ieftină și ușor de efectuat cercetarea. Acest studiu nu utilizează radiații ionizante. Ecografia poate fi efectuată în zone îndepărtate. Rezultatele studiului depind de operator.

Principalele domenii de aplicare clinică
Ecografia cavității abdominale: pentru vizualizarea anatomiei și patologiei ficatului și vezicii biliare, splinei, rinichilor, spațiului retroperitoneal, structurilor vasculare și ganglionilor limfatici ai cavității abdominale.
Ecografia organelor pelvine: pentru evaluarea prostatei, a vezicii urinare, a organelor de reproducere, a formărilor voluminoase ale apendicelor, a structurilor vasculare, a ganglionilor limfatici.
Ecografia cardiovasculară, inclusiv ecocardiografia: pentru evaluarea inimii și a structurilor vasculare periferice.
Ecografia formațiunilor intravertale: pentru evaluarea tractului gastrointestinal și a vaselor de sânge.
Ecografie obstetrică: pentru evaluarea fătului și a structurilor corespunzătoare la femeile gravide.
Ecografia părților individuale ale corpului: tiroidă, scrotală, sân.
Neurosonografie: pentru a vizualiza structurile intracraniene înainte de închiderea fontanelei la copii sau prin găuri.
Securitate
Ecografia este considerată o procedură cu un grad ridicat de siguranță, cu efecte secundare minime cunoscute. Din cauza lipsei de radiații, acest studiu este utilizat pe scară largă în timpul supravegherii prenatale.
Complicațiile potențiale sunt asociate cu cavitația, formarea unui balon în interiorul structurilor biologice. Cu intensitatea ultrasunetelor utilizate pentru diagnosticarea medicală, riscul de cavitație este foarte nesemnificativ.

Examinarea ginecologică a femeilor
Fiecare femeie în scopuri preventive ar trebui să efectueze o examinare regulată la ginecolog de 1-2 ori pe an. Primul examen ginecologic este recomandat fetelor la vârsta de 14-16 ani, de preferință chiar înainte de începerea vieții sexuale. Dar, la această vârstă, ei pot auzi adesea: „nu merg, mă tem de o examinare ginecologică”. Pentru o fată să fie clar că inspecție гинекологическим oglindă se efectuează numai după începerea vieții sexuale, precum și inspecția externă, rectale studiu și o ECOGRAFIE a organelor genitale feminine ajuta pentru a controla procesul de pubertate și de timp pentru a identifica încălcări în ea sau boli congenitale ale organelor genitale feminine.

Cum se efectuează un examen ginecologic?
Pentru femeile care trăiesc deja o viață sexuală, o altă întrebare despre examenul ginecologic este importantă:doare? De obicei, durerea în examinarea ginecologică poate fi asociată cu teama unei femei înainte de examinare, motiv pentru care există un spasm și durere în vagin atunci când se administrează un corp străin, care este o oglindă ginecologică. Dar dacă o femeie este bine pregătită psihologic, iar un medic care efectuează un examen ginecologic de sex feminin este suficient de calificat, atunci nu va exista durere la examinare.

Cum să vă pregătiți pentru un examen ginecologic?
Examinarea ginecologică nu se efectuează în timpul menstruației, înainte de examinare, este necesar să se spele organele genitale cu apă caldă curată. În ajunul examinării, nu este recomandat să faceți sex. Cu o zi înainte de examinare, tampoanele vaginale, spray-urile și lumânările nu sunt utilizate. Acum, în farmacii puteți găsi seturi ginecologice, care conțin o vaginale oglinda, щеточку pentru recoltarea frotiului, ginecologic spatulă, aplicator de bumbac, mănuși sterile, бахилы și scutec pe care o femeie o pune sub pelvis în timpul examinării. Imediat înainte de examinare, femeia golește vezica urinară.

Cum merge examenul ginecologic?

Medicul examinează o femeie pe un scaun ginecologic, femeia îndepărtează toate hainele sub centură. Examenul ginecologic include extern și intern. La examinarea externă, medicul examinează și palpează glandele mamare, evaluează starea vulvei, prezența secrețiilor din tractul genital, erupțiile pe organele genitale.

Examinarea ginecologică internă se efectuează cu ajutorul unei oglinzi ginecologice, în care medicul evaluează starea colului uterin. În acest caz, este necesar să se ia un frotiu pentru studiul citologic, pentru aceasta se iau răzuirea celulelor epiteliale ale colului uterin. După luarea frotiului citologic, sunt posibile mici sângerări după examinarea ginecologică în timpul zilei. După extragerea oglinzii, medicul efectuează un examen intern în mănuși, palpând uterul și apendicele prin vagin.

În plus față de frotiul citologic, în timpul examinării ginecologice, o femeie ia un frotiu vaginal asupra florei. Se efectuează numărarea numărului de celule albe din sânge, prezența microflorei normale și patologice în vagin. Dacă este necesar, după examinare, se efectuează o examinare cu ultrasunete a organelor pelvine, colposcopie, mamografie, determinarea nivelului hormonilor sexuali feminini în sângele femeii.

Examinarea ginecologică a femeilor în timpul sarcinii
Particularitățile examinării ginecologice la femeile gravide vor fi identificarea obligatorie a tonului uterului sau a secrețiilor sângeroase la amenințarea cu avortul spontan. Examinarea ginecologică la femeile gravide se efectuează la prima înregistrare, la 30 de săptămâni de sarcină și în ajunul nașterii. În plus, examinările ginecologice ale femeilor însărcinate se efectuează numai pe indicații din cauza riscului de avort spontan sau a complicațiilor infecțioase.